برگزاری کارگاه آموزشی ترویجی کاشت، داشت و برداشت زعفران در سبزوار
۱۳۹۶/۰۷/۱۲

برگزاری کارگاه آموزشی ترویجی کاشت، داشت و برداشت زعفران در سبزوار

مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی سبزوار از برگزاری کارگاه آموزشی ترویجی کاشت، داشت و برداشت زعفران، با حضور 25  نفر از زعفرانکاران این شهرستان خبر داد.
     مهندس محمد عظیمی نژاد اظهار داشت: این جلسه به منظور آشنایی زعفرانکاران با نکات فنی مراحل کشت زعفران و با مشارکت شرکت تعاونی رویش سبز بیهق برگزار شد.
     دکتر رامین اسمی کارشناس باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان بعنوان مدرس جلسه به تاریخ کشت، اهمیت استفاده از پیازهای مرغوب، نیاز تغذیه ای زعفران، زمان دقیق آبیاری و میزان آب مورد نیاز گیاه توضیحات کاملی ارائه داد و گفت: برای مبارزه با کنه، ضد عفونی اولیه پیازها بسیار ضروری بوده و همچنین برای مبارزه با خرگوش، موش و جوجه تیغی بایستی از طعمه مسموم، قرص تصعید کننده گاز و آتش زدن گوگرد استفاده نمود.
وی در ادامه گفت: پس از آماده سازی زمین، کاشت این گیاه را در دو زمان می توان انجام داد، یکی اوایل خرداد و دیگری اواخر مرداد ماه و بین 15 تا 30 مهر ماه که میانگین دما 15 درجه سانتی گراد است بهترین زمان برای اولین آبیاری می باشد چرا که آبیاری زود هنگام باعث می شود ابتدا گیاه برگ بدهد و سپس گل که کار چیدن گل را بسیار دشوار می سازد.
از مهمترین عوامل موثر در کیفیت و کمیت گلها علاوه بر مرغوبیت و اندازه مناسب پیاز اولیه که در هر هکتار بین 5 تا 7 تن بایستی استفاده شود، محلول پاشی برای تغذیه گیاهی، بسته به دمای هوا باید در اواخر بهمن ماه و اوایل اسفند ماه صورت پذیرد.  
     وی در پایان جلسه به نحوه صحیح برداشت گل، جدا سازی و چگونگی خشک کردن آن اشاره داشت.
شهرستان سبزوار دارای 1520 هکتار اراضی تحت پوشش زعفران می باشد.
 


منبع : هاشمی
تعداد بازدیدها : ۵۳
مطالب مرتبط با این موضوع :

دریافت تصاویر خبر
نظری ارسال نشده است
نام :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   برای ارسال نظر خود، دکمه ارسال را بزنید
کد امنیتی را وارد کنید